woensdag juli 24 , 2024
Font Size
   

Wie Zijn Wij

Aardappelhandel Verkerk b.v. een stukje historie

Als telg uit een geslacht van aardappelhandelaren is Ger Verkerk als het ware opgegroeid tussen de aardappelen. Op 28 augustus 1967 liet hij zich inschrijven bij de Kamer van Koophandel. Hij begon met uitventen van aardappelen en verwierf vervolgens een standplaats op de markt van Zoetermeer. Na één markt volgden er meer en na enige jaren opende Verkerk zijn eerste winkel onder de naam "Het Aardappelpakhuis".

Verkerk groeide door en er kwamen meer winkels. De inkoop van aardappelen breidde zich uit van telers uit de omgeving naar inkopen bij importeurs en soms zelfs bij telers in het buitenland. De verkopen breidde zich uit van de bevoorrading van eigen markten en eigen winkels naar groothandelaren en exporteurs. De winkels zijn inmiddels ondergebracht in een franchiseformule.

Aardappelhandel Verkerk bv beschikt over een eigentijds bedrijfspand, waar een breed assortiment gesorteerd, verpakt en gepallettiseerd klaar wordt gemaakt voor verzending. De trots van Verkerk is het wagenpark waarin zowel de handel als chauffeurs zich uitermate prettig voelen.

In 40 jaar tijd uitgegroeid tot een gerenommeerde leverancier van aardappelen, uien, knoflook en hardfruit.