vrijdag juni 14 , 2024
Font Size
   

Certificering

Certificering

Alle telers waarvan Verkerk aardappelen betrekt zijn EurepGap gecertificeerd. Aardappelhandel Verkerk beschikt zelf over de certificaten HACCP en GMP-4.

GMP - 4 is voor het bulkvervoer. De resten van aardappelen worden gebruikt voor dierenvoer. GMP schrijft o.a. voor dat je steeds met schone bakken werkt voor je een nieuwe vracht gaat laden en dat het op een verantwoorde wijze wordt vervoerd.

GMP+HACCP

De Nederlandse diervoedersector past hetzelfde kwaliteitsborgingssysteem toe als de internationale levensmiddelenindustrie: de borging op basis van een proactieve aanpak met HACCP (Hazard Analysis & Critical Control Points). De HACCP-systematiek voor risicobeheersing is toegevoegd aan de al langer bestaande kwaliteitsborgingsregeling GMP (Good Manufacturing/Managing Practice) van het productschap. Het kwaliteitsborgingsysteem GMP+HACCP (kortweg GMP + ) wordt uitgebouwd tot de hele keten van grondstoffenproducent tot en met transporteur en veehouder. Onafhankelijke inspecteurs controleren de naleving van de regeling. Ondernemers die in overtreding zijn kunnen hun GMP- of GMP + -certificaat kwijtraken.

 

Certificering:: Cert

 

Certificering:: Certificaat 2020